Očkování proti rakovině děložního čípku - třetí dávka zdarma

19.05.2010 23:48

Uvažujete o očkování proti rakovině děložního čípku? Od 17. května až do konce roku 2010 můžete využít nabídku Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) a třetí dávku dostanete zdarma. Ušetříte tak zhruba 3200 Kč. Podrobné informace získáte u nás v ordinaci MUDr. Lenky Řezníkové.

Podmínky programu Třetí dávka zdarma

Preventivní program určený klientkám VZP ve věku 10-25 let, v rámci kterého Všeobecná zdravotní pojišťovna hradí třetí očkovací dávku proti rakovině děložního hrdla.

Rakovina děložního hrdla

Rakovina děložního hrdla je po karcinomu prsu druhým nejčastějším zhoubným nádorem žen a v České republice se objevuje dvakrát až třikrát častěji než v rozvinutých zemích Evropské unie.

Závažným aspektem tohoto typu rakoviny je to, že postihuje převážně mladší ženy. Většina případů se objevuje u žen ve věku mezi 30 a 50 lety, tj. ve věku, kdy ženy aktivně rozvíjejí své pracovní kariéry nebo se věnují péči o rodinu nebo obojí. 

Očkování proti rakovině děložního hrdla

Nejnovější  a nejspolehlivější ochranou  proti rakovině děložního hrdla je očkování, které výrazně snižuje riziko jejího vzniku. Kombinace očkování a pravidelných gynekologických kontrol je nejspolehlivější metodou k prevenci tohoto vážného onemocnění. Očkování se skládá ze tří dávek, které musí být podány postupně během 6 měsíců. 

Podmínky programu Třetí dávka zdarma

  • Program probíhá od 17. 5. do 31. 12. 2010.
  • Program je určen dívkám a ženám ve věku 10-25 let (+364 dní), které jsou pojištěny u VZP a nedluží na pojistném na zdravotním pojištění.
  • Účast v programu je možná po vyzvednutí voucheru/certifikátu na kterékoli pobočce VZP.
  • Lékař do voucheru/certifikátu zaznamená aplikaci první dávky očkovací dávky.
  • V případě druhé a třetí dávky je postačující potvrzení o platbě za tyto dávky.
  • Klientka zaplatí za dvě dávky maximálně 6 400 Kč (1. dávka = 3 200 Kč, 2. dávka = 3 200 Kč).
  • Úhrada za třetí dávku ve výši 1 000 Kč bude klientce proplacena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou na základě vyplněného voucheru/certifikátu a dokladu o zaplacení očkovací látky.
  • Vyplněný voucher/certifikát a doklad o zaplacení je potřeba předat na pobočce VZP nejpozději do 31. 12. 2010.
  • Příspěvek není určen na náklady spojené s aplikací očkovací látky (příspěvek je určen pouze pro úhradu očkovací látky).
  • Očkování probíhá v síti ambulantních gynekologů, praktických lékařů pro děti a dorost a v očkovacích centrech.

 

(Zdroj: webové stránky Všeobecné zdravotní pojišťovny www.vzp.cz)